Peter Åslund en av våra stora talanger

Peter Åslund från Kil är en av våra stora talanger som försvann från tävlingsbanorna för tidigt om ni frågar mig. Började med Formel Ford 1988 och vinner Juniormästerskapet. Tar steget över till Formula Opel Lotus 1989 och blir tvåa i mästerskapet. Så är det då dags för Formel 3 1992. Det här året vinner han både SM F3 och även det Nordisk Mästerskapet, samt vinner han även SM i både F3 och F4. Han tävlar för Claes Rothstein 1992 och får också chansen i Macau där hans Ralt RT36 får diverse problem och tyvärr ingen placering. 1991 kör Peter Porsche Carrera Cup i Tyskland och samlar på sig 43 poäng och en sjundeplats. En pallplats blir det också samt ett snabbaste varv. Peter körde Formel 3 i de sista skälvande timmarna innan F3 tyvärr försvann från våra banor och SM.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest