Lärda vice män löser bildgåtan!

Det är kul med entusiaster och i synnerhet när kunskapen spirar. Björn Tiedemann är av dom som hjälpt till att lösa gåtan med den bild jag fick av min gamle gode vän Charlie Lohmander, där Charlie och Jo Bonnier och Juan Manuel Fangio står runt en bil och där jag sökte lite hjälp. Vem var en av de andra männen runt den röda sportvagnen och vad var det för bil?

Som jag redan skrivit sökte jag hjälp av min gode vän Richard Bruzelius som i sitt museum har det mesta om Kristianstad GP åren 1955-57. Richard bläddrade i sina arkivmappar och efter lång stund kom han fram till att det måste vara John Kvarnström och bilen hans Ferrari 750 Monza. Björn berättar nu att bilen med säkerhet är Jo Bonniers Alfa Romeo 3000 CM, ofta förväxlad med Disco Volante, som Bonnier tidigt kraschade med och bilen försågs då med en Zagato-kaross.

Foto: Bosse Boesen

Bilden är tagen av Bosse Boesen och Björn som haft kontakt med honom minns att han sa att det var Bonniers bil och då denna Alfa Romeo. Det är dock John Kvarnström som är med på bilden och den man vi inte löst identiteten på är med största sannolikhet en av Bonniers mekaniker.

Kul att vi uppmärksammas och ni andra som kan hjälpa till med att lösa gåtor av det här slaget – hör gärna av er till någon av oss i Bilsportarvet. Tack Björn och hör gärna av dig igen.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest