Alfa Romeo Monza med Tore Berg i Lindesberg

Gode vännen Ian Nilsson skickade en bild till mig häromdagen som jag tänkte visa er. Bilden är tagen vid en backtävling i Lindesberg och föreställer en Alfa Romeo Monza med dubbla bakhjul. Jag googlade på mannen som körde bilen som hette Tore Berg. Bilen lär han ha köpt av Eugen Björnstad, Norges stora racerförare. Jag har inte lyckats hitta mer info om Tore, men kanske kan någon av er pålästa fylla i lite mer info om denne man. Jag har sagt det förr och säger det igen, Backtävlingar tror jag vore rätt sak att satsa på för historiska bilar så ut och leta backar.

Text Janne Jan Tromark
Bild numera Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest