Ännu fler profiler

Som vanligt så fungerar man, i alla fall jag, att man funderar över vad man gör och vad man skriver. Så ock i detta fall. Profiler handlar det om. Vilka är profiler och hur blir man profil? Kanske man utmärker sig på ett speciellt sätt som att man syns och hörs där man drar fram som till exempel Picko Troberg, Bosse Emma, Svenerik Eriksson för att nämna några. Nu gick jag lite i täten för att påpeka att vi visst har profiler även om de inte på något sätt liknar Picko och Bosse Emma eller Svenerik. När man funderar runt detta så surrar det av tankar och själv får jag lite ågren när jag märker att jag uteslutit rallysportens som självklart också har profiler. Björn Waldegård var en, salig i åminnelse, men en finns kvar och det är Stig Blomqvist. En stor profil med VM-tecken 1983 och som fortfarande levererar i olika sammanhang. Men, visst måste man väl nämna gubbar som står bakom att det går att tävla i våra sporter och då vill jag påstå att jag i alla fall tycker att jag vill kalla två eldsjälar i rallysporten för Profiler. Min gode vän och medarbetare i Bilsportarvet CG Wilke, tävlingsledare och ordförande i Hässleholms MK i många år. Den andra jag tänker på är Conny Hansson som har samma roll i Kullings MS. Två verkligt dedikerade herrar som aldrig viker ner sig och som arbetar för sin sport på ett sätt som saknar motstycke. Måtte ni orka länge än och måtte rallysporten kunna överleva framtiden trots alla farhågor när man ser till kostnader och miljö.

Text Janne Tromark

Bilder ur Bilsportarvets arkiv samt bild på Conny Hansson från Tommy Svensson.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest