Carl Magnus Skogh har lämnat oss

Jag och Bilsportarvet nås i detta nu av den tragiska nyheten att Carl Magnus Skogh lämnat oss. Jag hade förmånen att tillsammans med Michael Hoffstedt få göra en bandad intervju med denne store förare och fantastiske man. Få personer har påverkat mig så mycket som Carl Magnus. Hans sätt att beerätta sin otroliga historia bakom ratten i en tävlingsbil har berört mig så mycket. Det hela började med Saab och brorsans deltagande i högerstolen för att så bli Volvo där framgångarna avlöste varandra. Jag minns att när vi lämnade hans fina villa i utkanten av Göteborg tänkte att visst är det något speciellt med den generationen racerförare som Carl Magnus tillhörde för de förde bilsporten framåt på ett sätt som är få förundrat. Nu har även denne hedersman lämnat oss och våra tankar går till hans familj och alla fans som under alla år följt hans framfart, både på bana och i skogen. Tack Carl Magnus för allt du givit oss under din långa gärning och vi kommer alltid att minnas dig.

Text Janne Tromark

Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest