Mats Jonsson

Mats Jonsson, en av våra duktiga rallyförare med hela 18 SM-tecken i bagaget. Mats är självklart från Värmland. Det är ju därifrån de flesta rallyförare kommer. Mats kommer från Edsvalla där han föddes 28 november 1957. På sin meritlista har Mats också 2 segrar i Svenska Rallyt i Toyota Team Europe. Mats har en enastående karriär i flera olika bilmärken samt de 36 sträcksegrar, tre pallplatser och så de två segrarna i WRC i det Svenska Rallyt. Mats har också tävlat i England och RAC-Rallyt. Fyrtio tävlingar blev det och inkörda 102 poäng. Den aktiva tiden ska enligt uppgift tagit slut 2007 men säg den rallyförare som kan sluta för Mats har renoverat en Skoda Octavia WRC och kör SM i år. Så har det blivit lite historiskt med en Mazda 323 GTX som Ingvar Carlsson en gång tog hem till Sverige. Det har blivit två segrar i Midnattsolsrallyt 2017 och 2018. Vi hoppas vi får se Mats Jonsson i fler historiska rallytävlingar framöver.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest