Bilsportarvet på Tjolöholm Classic Car Show

I slutet på maj var väntan äntligen över. Efter tre inställda evenemang var Tjolöholm Classic Car Show i Kungsbacka äntligen tillbaka! Och det med besked. Alla tänkbara rekord slogs. Över 1500 utställda bilar och närmare 15000 åskådare njöt av alla klassiska bilar. Lägg sedan till att Arvingarna körde an bejudlad show nedanför slottet med alla hits och man förstår att succén var total. I vanlig ordning genomförde KAK sin racingshow med visning av inbjudna tävlingsbilar. BILSPORTARVET (SBF) närvarade återigen vid denna show och denna gång hade Bilsportarvet lyckats få altmeister Hans-Åke Söderqvist att i vår monter ställa ut sin nyrenoverade unika rally Porsche 912 i klassisk orange kulör. I montern förklarade Michael Hoffstedt för besökare hur Bilsportarvet arbetar för att bevara svensk bilsporthistoria. Flera andra unika tävlingsbilar visades, bland andra Ronnie Petersons första Formel 3 bil, en Swebe som byggdes av Ronnies pappa Bengt och Sven Andersson efter förlagan Brabham BT15. Nästa år blir det 30 års jubileum för Tjolöholm Classic Car Show och evenemangsgeneralen Fredrik Dahlgren med team lär efter årets succé komma 2023 med ett jubileum som det slår gnistor om!

Text och foto: Michael Hoffstedt

Bilsportarvets monter var välbesökt!

Michael Hoffstedt

Michael Hofstedt är fotograf och skribent, har också tävlat en hel del med Volvo Amazon och P1800 i historisk racing.

Pin It on Pinterest