Mattias Andersson en av våra riktigt rutinerade förare

Mattias Andersson är trots sina unga år, född 1973, en av våra riktigt rutinerade förare. Började med Formel Opel Lotus 1991 och var tvåa i serien 92 på 112 poäng. Bytte till Formel 3, Ralt RT 35 och körde de Nordiska Mästerskapet 93. Det blev en andraplats totalt och två segrar i mästerskapet. Efter Renault Clio Cup så for Mattias västerut till USA och Barber Dodge Pro Series. Därpå följde PPG/Firestone Indy Lights Championship 1996 med premiär på Homestead den 3,3. Mattias kör sedan för Brian Stewart Racing Toyota Atlantic Championship med en total 25:e plats i serien. Bästa placering blir en sjundeplats på Long Beach. Åren 1999- 2000 kör Mattias åter Renault Sport Clio Trophy med en total andraplats i serien. Så väntar Nürburgring och Nordschleife med Renault Clio där han bryter. Oschersleben året innan segrar han dock i Renault Clio. Mattias återkommer till ”Ringen” i en BMW M3 GTR och vinner en 4-timmars tävling. Ja, listan skulle kunna göras ännu längre för den här trevlige ynglingen från Åtvidaberg och framme i nutid så fortsätter han oförtrutet i STCC i sin Dacia där han vunnit två segrar. Mattias har också jobbat som expertkommentator på Eurosport och tillsammans med pappa ”Kindagurkan” driver dom en gokart-hall i Linköping.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest