Magnus Rugsveen

När man pratar om racing så är det oftast segrar och topplaceringar som räknas. Man glömmer kanske att det tarvas folk som sköter racingens alla detaljer som ska fungera för att det ska bli en tävling. Jag pratar förstås om våra funktionärer som får allt att rulla på under tävlingsdagen. Inte bara de som jobbar runt banan utan även de som utbildar nya förare eller har andra typer av uppgifter. Magnus Rugsveen är en sådan man. Rektor för Ring Knutstorps racingskola till exempel, ledamot i Södra Bilsportförbundet, Steward i Tomellila MK och även tidigare ledamot av SBFs valberedning. Så tävlar han också i RHKs tävlingar för historiska bilar med sin Formel Vee. En bil som har en verklig historisk bakgrund för den har byggts av ”Storlövis” pappa till ”Lilllövis”, vilket inte gör bilen mindre intressant. Låt Bengan Gustavsson bilder påminna er om en av de viktiga männen i Svensk Bilsport.

Text: Janne Tromark
Bilder: Bengt Åce Gustavsson, Racefoto.se

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest