Lunch i Landskrona

Det kan väl knappast undgått någon att Bilsportarvet startat en liten lunch för fem inbjudna. Tanken är att vi ska träffas två gånger i månaden och efter lunch förflytta oss till Bilsportarvets lokaler för kaffe och lite snack om den historiska racingen och hur vi kan göra för att rekrytera den yngre generationen. Det är ju ingen hemlighet att det idag är mest den äldre generationen som tävlar med gamla bilar. RHK som är den klubb som startade den här typen av racing i Sverige och som under 80-90-talet hade många som tävlade utomlands och som dessutom var kända för att vara noga med att följa regelverket Appendix K. Det är ingen vetenskaplig diskussion utan mer plats för ideêr och innovationer för att öka intresset för vår sport. Med i den här gruppen är Lasse Widenborg, Ian Nilsson, Roland Falkenbäck. Per Hågeman och undertecknad. RHK bildades 1978 vilket betyder att vi ”gamlingar” känner att vi borde kunna bidra med något. Per Hågeman fyllde nyss 79 år och jag hade tagit fram en tavla av Per som vi alla hade tänkt överlämna vid just nämnda lunch. På grund av att Per blev sjuk kunde inte det ske så Ian och jag for ner till Saxtorp där Per har lokal med en del av alla de prylar och bilar han har. Det blev en lunch i Landskrona istället för hos Dagnys i Ljungbyhed och också överlämnandet av tavlan. Vi hoppas kunna fortsätta med den här verksamheten med hopp om att alla kan hålla sig friska. Kanske är detta ett sätt för oss gamla gubbar att vara kvar på banan men även ur en gammal hjärna kan det finnas kvar en och annan nöt att knäcka, eller hur?

Text och bild Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest