Banking

Det här med banking har alltid intresserat mig? Fråga mig inte varför men kanske är det mitt intresse för historien. I USA är det vardagsmat med den typ av racing som körs där och har gjorts länge. Först var Indianapolis från jag tror det var 1914, och sen har det pågått sedan dess. Kallas ju för världens största racertävling så kul att vi har två Svenskar som vunnit detta gigantiska lopp. Men vi har också Brooklands, kanske den mest kända i vår del av världen. Så Monza förstås och Avus i Berl.in som inte finns längre. Spanien har också haft en bana av den typen Jag har hittat lite bilder från dessa banor, och resterna från de som numera mest finns kvar som minnen från fornstora dagar. Det byggdes också två nya banor, en i England och en i Tyskland och verksamheten där lever väl inte riktigt upp till de förväntningar man hade. Lauzitsring har jag varit och sett en tävling på, dock utan att man använde banking. Njut av dessa bilder och dröm er tillbaka i tiden och planera en resa för att se dessa banor eller vad som återstår av dem.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest