Rejo – en sportvagn utöver det vanliga

Rod Easterling och Jim Osborn var två herrar med ambition att skapa en sportvagn utöver det vanliga och visst gjorde man det. Den första bilen hette Rejo MK1, inte helt förvånande och den kraschade på Silverstone. Mk3 byggdes för Ron och Dave Inglis och den klass som kallades 1172 championship. 1959 byggdes Rejo MK4 i ett dussintals exemplar. De här bilarna var så välbyggda att Colin Chapman erbjöd Rod Easterling jobb som designer hos Lotus. Jag fick se några Rejo på Nürburgring och på Zolder i Belgien i mitten av 80-talet och fotograferade då dessa bilar utan att jag egentligen hade en aning om dess historia. Jag har försökt att läsa på och det här är vad jag kunnat komma fram till. Snygg lite sportvagn där, om jag fattat det rätt, motorerna är på ca 1098cc.

Kanske kan någon av er duktiga läsare mer så berätta gärna för oss.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest