Bilderna som berättar en smått enastående karriär

I vårt arkiv hittade jag de här bilderna som berättar en smått enastående karriär. Peter Norlander började karriären i en Volvo 140 innan han blev mästare i Standard Racing 1976 i en Opel Kadett GTE. Senare gick han vidare till det vi senare kom att kalla Camaro Cup, Super Star Cup Sweden och nu handlade det om Chevrolet Camaro. Peter tog två titlar i detta mästerskap innan fler och fler bilmärken släpptes in i mästerskapet som till slut blev Super Saloon Sweden. I det sist nämnda blev han mästare 1982. På en av bilderna ser vi också en annan favorit, Uffe Larsson eller ”Rökarn” som han också kallades. Undrar ni vem mannen på de andra bilden är så är det Kurt Simonsson.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest