Starten har gått i Kristianstads Grand Prix

Starten har gått i Kristianstads Grand Prix! Ja det vill säga starten för att fira att det är 60 år sedan man 1955 flaggade iväg en VM tävling på Svensk mark. Björn Tideman och Örjan Åberg är männen bakom den här satsningen. Evenemanget kommer att vara 16 – 19 juli i år och starta med ett rally från Örenäs Slott utanför Helsingborg. Man kör sedan upp i nordvästskåne via Bjärehalvön och Hallandsåsen för att så köra till Vram och åka på den gamla banslingan från 1933 då Sverige körde sitt första sommar Grand Prix. Därifrån bär det iväg till Bäckaskogs Slott för middag och nattkvarter. Lördagen blir något av en vilodag då samtliga bilar kommer att finnas med i en utställning. På söndagen fortsätter rallyt ner över Österlen och till Hammenhögs Gästgiveri. Efter detta stopp går så rallyt i mål på Örenäs Slott där det blir prisutdelning och en avslutande middag och övernattning. Björn och Örjan planerar att köra en regularity tävling för bilarna längs den gamla bansträckan och för hjälp med det bjöd man in Kristianstads MK och Hässleholms MK för att få sakkunnig hjälp. Mötet hölls hos Richard Bruzelius och hans lilla fina museum som nu finns på Råbelövs Gods. Med på mötet var Göran Johansson och Roger Turesson från KMK och CG Wilke från HMK. Bilden visar starten från GP:et och så Björn och Örjan. PÅ den sista bilden tittar Roger och CG tillsammans med Richard på en karta över den gamla banan. För ytterligare info gå in på www.vramsgrandprix.se Bilsportarvet kommer givetvis att följa vad som händer och rapportera på vår FB-sida.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest