Ronnie Peterson och Niki Lauda

Har precis hittat en bild som jag vill dela med er. Ronnie med Niki Lauda på pallen i Frankrikes Grand Prix 1974. Det var tider det när Ronnie och hans kollegor tävlade i Formel 1. Man kan fråga sig vad som hänt med den här kungaklassen, för inte är det riktigt som förr även om säkerheten i sporten idag är bättre än tidigare vilket känns bra så att alla unga talanger får en chans att leva ett liv efter avslutad karriär. Visst saknar vi alla de stora profilerna som inte längre finns med oss. Inte minst saknar vi Ronnie, vilket jag tror alla med stort intresse för Formel 1 gör. Jag minns i alla fall hur man andlöst följde hans karriär och jag minns även när allt tog slut den där olycksdagen på Monza. Svensk motorsport blev sig aldrig riktigt lik efter den dagen, eller hur?

Text Janne Tromark.
Bild ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest