Stinas Alfa Romeo

Man ska ju inte tala om en dams ålder, så det skippar jag, men det var länge sedan vi kunde njuta av Stinas lilla röda så lite kände jag att det var dags igen när jag hittade de här bilderna. Stinas lilla röda var den otroligt vackra Alfa Romeo SS som fru Widenborg tävlade med under några år. Alla som känner Stina vet hennes svaghet för Alfa Romeo och då gärna röd. Stina och flera av hennes väninnor racade i RHL-regi på våra banor och även utomlands, vilket uppskattade av både publik och övriga entusiaster. Tiden går och även för oss entusiaster vilket gör att vi, i alla fall många av oss minns tillbaka till soliga banor och en rolig återblick på historien. Både vad gäller bilarna från förr, men också de som satt bakom ratten. Jag tycker att Stinas lilla röda är en av mina favoriter, kanske för att jag fick provköra den på Falkenbergsbanan. Snacka om att den satte spår och jag saknar den. Tack Stina för provturen, jag tror jag sagt det förut men det kan sägas igen. Håll med om att det var bättre förr? Eller är det så att det är sämre nu? Välj det som passar så letar jag vidare i min bildskörd.

Text och foto Janne Tromark Bilsportarvet.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest