Arne Allard i sin fina Fiat Abarth

Vi börjar det nya året med en favorit i de historiska startfälten. Arne Allard i sin fina Fiat Abarth. En bil som Arne tävlade med under några är på 70-talet och som sedan hamnade hos Leif Lindström. Leifs pappa renoverade bilen till toppskick, som vanligt när han var med i bilden, för att så småningom övergå till Bengt-Olof Segerfalk. Bilen har sedan haft många ägare, bland annat jag själv, för att så hamna hos Kaj Wallin. Kaj är en av de där fantastiska ägarna av gamla racervagnar och som låter andra köra bilarna. Helst då någon av de gamla ägarna som Arne Allard som återigen kunde sätta sig bakom ratten i sin gamla bil. Idag är en Fiat Abarth en mycket värdefull bil och de höga priserna gör att det är nästan omöjligt att skaffa sig sådan. Vi håller tummarna för att den här unika bilen stannar i Sverige så att vi kan njuta av den i RHK,s 1000-Cup.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest