Gilles Villeneuve

Den 8 maj är det 40 år sedan en av världens stora talanger omkom på Zolder i belgien. I alla fall om man får tro Enzo Ferrari som höjde Gilles Villeneuve till skyarna. Så kär höll han den unge Kanadensaren som hann med 68 lopp i sin Formel 1 karriär och med 6 segrar. Den unge Gilles introducerades i sporten av James Hunt och den tuffaste motståndaren var nog i hans ögon Didier Pironi. För att hylla Gilles lät Enzo Ferrari tillverkare en minnessten och döpte även en liten gata i Maranello efter hans favorit. Gilles blev 32 år och hans minne bevaras, inte bara i Maranello, för många fans minns honom än.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest