Peggen Andersson en av våra mesta racerförare

En av våra mesta racerförare är Peggen Andersson och kanske en av dom med ett häftigt humör! För att citera Stig Järrel i en monolog, ”Nisse Dacke – det var en liten elak fan”! Nej, elak är han inte den gode Peggen däremot är han en jävel att köra bil. Han har vunnit SM för standardvagnar fyra gånger och lika många gånger det Nordiska Mästerskapet. Peggen var även en av de drivande krafterna för att sätta STCC på hjul. Volvo var hans vapen i tio år sen blev det BMW i tretton. 1988 blev han Thailändsk mästare i i en Volvo 240 Turbo. Peggen körde en likadan bil i det tyska DTM. Falkenberg är Peggens hemort och där föddes han 1957 den 15 augusti. Får vi möjligen se en comeback inom kort? Det är det många som hoppas på!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest