Etceterini

Visst är det väl roligt att man ständigt och jämt lär sig nya saker. Som till exempel att de här bilarna kallas för Etceterini och är racersportvagnar från 50-talet som bygger på Fiat 750cc vagnar. Bilderna jag tagit är från den klassiska Mille Miglia som går i maj med start i Brescia. Jag har funderat mycket över den här bilen, för på mina bilder är det samma bil, men jag har sett andra delta på Mille Miglia. Den som löste gåtan åt mig var Lars-Göran Sjöberg, som för övrigt löser andra gåtor åt mig denne genialiske man med stor kunskap. Många av oss känner ju till Stanguellini? Italiens största Fiathandlare som byggt bilar baserade på just Fiat. Hans Formel Junior och tidiga små sportvagnar är fantastiska bilar och vackra. Nåväl, så är den här bilen tillverkad av en firma i Teramo , förmodar jag, vilket ni kan läsa på emblemet på bilen. Visst är det en kul liten bil och rätt så snygg. Kanske något för våra duktiga bilbyggare att ta efter för det är ont om sportvagnar idag.

Text och bild Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest