Spännande besök hos Bilsportarvet från Norge

Spännande besök hos Bilsportarvet från Norge denna söndag. Morten Larsen, jornalist och marknadsekonom, som håller på att skriva en bok om Norges största, och kanske första, stora racingstjärna Eugen Björnstad. En förare vi känner från flertalet av de stora tävlingarna på 30-talet. Eugen var värste konkurent med vår egen PeWe Widengren och det märkliga är kanske att båda körde Alfa Romeo 6C Monza. En ren tävlingsbil som var Victor Janos konstruktion för att ge märket de stora segrarna. En av dåtidens bästa bilar efter Mercedes SSK blivit omodern och innan Mercedes var tillbaka med de berömda Silverpilarna. Både Eugen och PeWe körde andra märken som till exempel Bugatti som Eugen tävlade flitigt med. Morten scannade av de bilder vi har i arkivet för sin bok och vi är mycket spända på att få se resultatet av hans många vedemödor att få till denna bok. Eugen Björnstad, född 1909 gick ur tiden 1992 och Morten hann få flera intervjuer med denne store norrman och hans spännande liv. Vi skulle gärna se en bok om PeWe Widengren som var en av våra första stora stjärnor bakom ratten.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest