Luftburen Fiat Abarth och klassiska Lancia D50

Bilsportarvet har många följare runt om i världen vilket är jättekul. Som ni som följer oss här hemma har sett att i den lilla runda ringen vid sidan av den gula Ferrari som jag har på min privata sida, är en röd Fiat Abarth. Den här bilden har triggat massor med Abarthägare att vilja bli vän med mig, och då också Bilsportarvet. Det betyder att jag får härliga bilder, som jag ibland inte riktigt vet vem som äger bilen eller andra fakta om den. De här båda bilderna kom för en tid sedan och visst är de läckra. Kolla speeden i Abarthen som har alla hjulen i luften. Bilen kanske inte är korrekt orginal (något som är svårt att avgöra på en bild) men visst är den tuff? Den andra bilen är den klassiska Lancia D50. Körde bilen gjorde bland annat Alberto Ascari, Eugenio Castelotti och Luigi Villoresi.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest