Joakim Lindström – en talangfull F3-förare

Joakim Lindström var bara 19 år 1985 när han vinner SM-tävlingen på Karlskoga i Kanonloppet. Det här var året när svensk Formel 3 var som allra bäst och Thomas Danielsson vinner SM-titeln för Picko Troberg med Saabmotor i Reynarden. På Gälleråsen får han dock stryk av sin kompis Joakim som vinner tävlingen före Thomas med Leif Lindström på tredje plats. Med i startfältet var förare som Steven Andskär, Hasse Thaung, Michael Johansson och Johan Rajamäki.

Vi vet inte vad denne talangfulle yngling gör idag men han körde några tävlingar i England för Eddie Jordan sägs det. Ni som vet får gärna berätta för oss. Leif Lindström, själv Svensk Mästare i Formel 3 1984, berättar för oss att han var mäkta imponerad av Joakim som var mycket snabb. På Falkenbergsbanan var Joakim först över mållinjen men fick tilläggstid för tjuvstart. Det här var fantastiska år för svensk motorsport, framför allt i Formel 3 där många av våra förare tog sig vidare ut i världen och rönte stora framgångar.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest