Jag har sagt det förut och säger det igen

Jag har sagt det förut och säger det igen. Mannen bakom ratten är i sin Porsche är en av världens bästa filmfotografer och även duktig bakom ratten. Blev Svensk Mästare 1965 i Sportvagnsklassen och har tävlat i både Formelbil och sportvagn. Var i ledning på Le Mans samma år i en Porsche 904 som han delade med amerikanen Peter Gregg. Efter 23 timmar och 49 minuter tvingas man bryta? Sten Axelsson, som är en god vän och som jag jobbat med, gör att jag kan faktisk se om det är han som varit bakom kameran och jag talar då om att filma bilar under tävling. Många minns säkert Sten från Skarpnäck och den Porsche Carrera 6 han tävlade med när han inte producerade program för olika TV-kanaler i sitt bolag News Feed på Surbrunnsgatan.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest