Drottningen av Nürburgring är död!

Sabine Schmitz avled den 16 mars i sviterna av cancer. Denna fantastiska dam, som varit fabriksförare för BMW och Porsche och som även drivit ”Ring Taxi kommer att vara saknad av en hel värld. Dels för sin körskicklighet och sin stora kunskap om den legendariska banan där hon kunde varje centimeter. Sabine var också en älskad TV-personlighet för sin roll i Top Gear. Ett program som har följare över hela världen och där Sabine med sin charm och sin skicklighet var programmets stjärna bland alla grabbarna. Många av oss som kört på ”Ringen” har blivit omkörda av den snabbe Sabine i sin Ring Taxi. Vem kan ta över detta populära inslag i den legendariska banan? Vi är många som kommer att sakna dig Sabine det lovar jag och tänder ett ljus för Drottningen av Nürburgring.

Text Janne Tromark
Bild ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest