Peter Albertsson

En ung lovande talang som från go-kart tog sig till Formel 3. Peter är från Götene och jag hade nöjet att hjälpa honom i hans försök att göra karriär i motorsport. Peter skaffade själv sin huvudsponsor, Jerk Viking, som var ett fastighetsbolag som ägdes av två personer. Jag var från början tveksam till framför allt den ena av de två, en norrman som, tyvärr skulle det visa sig, var en skojare av stora mått. Med hans pengar, som betaldes ut i början av samarbetet, skaffade vi en plats Richard Duttons team. Mr. Dutton var en i högsta grad profesionell teamägare och väl på plats i Sverige började det hela bra. Jag ska inte göra en lång historia av allt som hände men Peter blev en förlorare på grund av denne norrman som inte levde upp till vad han utlovat och som inte heller betalade de räkningar som han lovat. Historien Peter Albertsson är en tragisk historia som drabbade en ung talangfull förare som hade kunnat gå långt om inte det där lilla förargliga ordet ”om” funnits. Peter hade några mörka år efter besvikelsen men driver vad jag vet idag en kartanläggning på Kinnekulle utanför Götene.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest