Bruno Berglund

Suverän i högerstolen kan man kalla Bruno Berglund. En av våra kartläsare i absoluta toppen. Utsågs till 1989 års co-driver of the year. Priset delades ut av en annan av våra bästa co-driver, Gunnar Palm. Bruno har tävlat med de bästa bakom ratten också som Ari Vatanen, Stig Blomqvist och Anders Kulläng för att nämna några. Med Kulläng vann paret Svenska Rallyt 1980. Bruno vann Dakar med Ari Vatanen samma år som Björn Waldegård var tvåa i den satsning som Citroen gjorde. Bruno och Arne Johansson tog datortekniken till hjälp för att göra arrangörsnoter till South Swedish Rally 1991. Listan skulle kunna göras lång om denne rallygigant som hann med att vinna 10 segrar i rally. Bruno startade i 118 rally och bröt 55 vilket är ett fantastiskt bra resultat.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest