Stig Johnsson – en gasglad polare

Många av oss minns den här gasglade polaren, Stig Johnsson, som för alltid var förlorad i V8:or. Började sin karriär i en Sunbeam Tiger och satte skräck i nästan alla. Köpte sig så en McLaren M1C, självklart även den med V8:a. ”Kalsonggreven” från Borås var under ett antal säsonger en flitig gäst på banorna både här hemma och utomlands. Sålde så småningom bilen till Italien (finns det V8:a älskare där också) för att rädda sitt företag. Borta från racingen var dock inte denne man, utan körde för Kent Abrahamsson i hans magnifika racingtransport. Jag tror att många med mig saknar den gode Stig och det muller han spred omkring sig med sin McLaren. Tänk vad mycket fina bilar vi haft i Sverige som av olika skäl hamnat utomlands. Bilden på Stig i sin bil ger mig ”ståpäls” som en känd skidåkare brukar säga. Miss You Stig!

Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest