Stig Emilsson

På sextiotalet började Stig Emilsson att köra rally. Ungefär samtida med herrar som Conny Hansson och Börje Carlsson. Det blev efter en tid dags att byta av disciplin och Rallycross blev Stigs nya verksamhet. Stig jobbade som bilmekaniker hemma i Falköping på Sigge Palm AB som också blev Stigs sponsor. Det gick bra för Stig som av många ansågs vara en av våra bästa Rallycrossförare på den tiden. De flesta kommer kanske bäst ihåg hans framfart i en Volkswagen. Den bilen hängde inte riktigt med Porsche som var den bil man skulle ha om man ville vara bäst. Så Stig byter till en Porsche 911. Det går ännu bättre nu och 1977 kommer Stigs bästa resultat då han blir trea i EM med Porschen. Stig är pensionär idag och kan se tillbaka på en framgångsrik karriär i motorsporten.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest