Roland Haraldsson – en de verkligt stora sportvagnsentusiasterna

Mannen som tillsammans med Lars Edvardsson skapade ett av de bästa och trevligaste sportvagnsevenemangen, Sportvagnsträffen vid Hofsnäs utanför Borås. Träffen har nu gått i elva år och är verkligen svårslagen. Inte minst på grund av de utmärkelser som delas ut av Sportvagnsaccademien, som Roland naturligtvis är grundare av. De två priserna ges till årets Sportvagnsklubb och årets Sportvagnsförare. Två av de som fått priset är Picko Troberg och Leif Lindström. Klubbar som fått priset är bland annat Sportvagnsklubben Göteborg, Porsche Club Sverige. Roland själv, som till vardags är trumpetare. tävlar i historisk racing med sin Riley Brooklands, som också är en av mina favoriter. Bilen är en äkta ”worksracer” som byggdes till Irlands Grand Prix på Phoenix Park 1934 i Dublin. Ni som vill se den här bilen har chansen den 10 maj på Jakriborg Prix där även ett stort antal av 30-talets racerbilar kommer att finnas.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest