Historien om Lotusen?

God fortsättning alla vänner och nu hoppas vi att det nu påbörjade året blir en smula bättre än det som gått. Jag tänkte inleda det nya året med att ställa en fråga till alla kunniga följare vi har på FB. Den här bilden har jag lånat av den Danska sidan som handlar om historien om en nu nedlagd bana vid namn Roskilde Ring. Bilen är en Lotus 15 och på min fråga om var bilen finns idag var svaret Frankrike. Det slår mig då att vi haft en Lotus 15 i Sverige som tävlade för Babea Racing som jag tror ägdes av ”Nenne” Andreasson men som också kördes av Egert Haglund? Jag tycker det vore kul om vi kunde binda ihop historien om denna unika bil som jag vet ägdes av Lotus Car Club of Swedens ordförande Lars Jonasson och som lär har varit garagerad i Vaxholm under längre tid och som såldes till Frankrike? Är detta samma bil som jag talar om, eller har det funnits fler? Något säger mig att det fanns en i Finland som hamnade i Sverige hos bröderna Bellander? Jag ser fram emot er hjälp.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest