Ingvar Carlsson

Ingvar Carlsson! En av de riktigt stora begåvningarna att köra bil. Kanske mest rally men lika bra i andra dicipliner som på bana, rallycross, Sports 2000 med mera. Jag har kunnat räkna till 299 rallytävlingar och 83 segrar! Kanske har jag missat några men det känns inte så viktigt. Har kört BMW, Mercedes, Fiat och Mazda i rally. Det senare märket som fabriksförare. 1989 vinner han både Svenska Rallyt och VM-rallyt på Nya Zeeland. 1979 blir han Svensk Mästare i Sports 2000. För mig så har Ingvar satt en oförglömligt spår med sin körning i Norrköpings Grand Prix där han körde Lasse Widenborgs Genie, en Amerikansk sportvagnsprototyp som tidigare ägts av Dan Blocker (Hoss i familjen Cartwright). Ingvar tog den här bilen runt gatorna i Norrköping på ett sätt som fick publiken att hissna! Lite powerslide i svängarna som påminde lite om en viss Ronnie Peterson. Våra bilder får tala sitt eget språk om Ingvar Carlsson som tragiskt gick bort den 28 oktober 2009. Lever dock i mångas minne!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest