Succé för Jakriborg Prix

Just hemkommen från Jakriborg Prix kan man lägga ytterligare en succé till handlingarna. Jag måste få lyfta på hatten för herrarna bakom denna utomordetligt fina tillställning. Glenn Billqvist och alla ni andra – hoppas ni ser att jag sitter och bugar bakom datorn. Det här är vad Bilsportarvet gillar. Att få se och höra alla dessa fantastiska bilar är en nostagilsk upplevelse av stora mått, för att inte tala om vilken kulturgärning det är. Det som kanske mest för mig var av allra största vikt var Magnus Ahlqvist båda söner, Erik och Karl, som tillsammans med pappa Magnus byggt två stycken 750cc racerbilar som vi minns från Brookland i England på 20-30 talet. Magnus är en bilbyggare av rang men det är ändå inte det som gladde mig mest. Inget ont om oss gamla ”gubbar” men det är ont om tillväxt i Svensk motorsport så när de båda ungdomarna nu tar plats bakom ratten i de här sammanhangen så drog jag en djup suck! Kan det vara så att det här kan mana till efterföljning? Låt oss hoppas det och jättekul att få se er två. Fortsätt att tävla och locka med er andra i er ålder!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest