Jakriborg Prix

Jag inte avhålla mig från att skriva några rader om en av de bästa satsningarna på förkrigsbilar i form av sport och racervagnar. Två stora entusiaster ligger bakom denna satsning, Glenn Billqvist och Magnus Nergaard! Jag talar självklart om Jakriborg Prix som nu står inför det femtonde och sista loppet. När blir det av? Pandemin i vårt land är det som bestämmer när det går att köra, men man hoppas självklart på det datum man alltid använt, Kristi Himmelsfärdsdag, som är i maj. Just nu känns det lite osäkert men vi och alla entusiaster håller tummarna. Glenn är det många som känner genom hans bilbyggande, som väckt stor uppmärksamhet. Inte minst hans ”Rytande Drake” som nu kommer att få en spännande motståndare i en rekordbil med en sextoncylindrig motor. Mer tänker jag inte avslöja utan det kommer ni att få läsa om på Bilsportarvets FB-sida och vår nu uppdaterade fina Hemsida på Bilsportarvet.se. Så till våra bilder. Bilderna är tänkta att berätta om detta smått fantastiska evenemang och jag tycker att dom får berätta själva.

Text och foto Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest