Gunnar Nordström

Vi på Bilsportarvet har ju presenterat nästan alla våra förare som tävlat i Formel 3. Det finns dock en del kvar att berätta om och en av dom är Gunnar Nordström. Gunnar är tyvärr avliden sedan den20 juli 2017, men vi vill ändå minnas honom för den duktiga förare han var. Det hela började med rally på 70-talet och en bit in på 80. Det blev kanske inte de stora framgångarna men när Gunnar gick över till rallycross kom det framgångar som ni kan se på en av våra bilder. 1972 började Gunnar tävla i Formel 3 och nu kom framgångarna slag i slag. 1972 på Falkenberg kom Gunnar trea och samma år på Mantorp slutade han tvåa. På Knutstorps Newsrace blir det en åttonde plats och på Anderstorp åtta. Gunnar är nu med i täten på varje tävling som på Mantorp tvåa, Knutstorp igen trea precis samma resultat på Falkenberg och så på Mantorp tvåa.1975 slutar Gunnar på en tredjeplats i EM bakom Ernst Maring och Bertram Schäfer. Ingen dålig prestation av Gunnar Nordström. Det blir lite övrigt tävlande för Gunnar i standardvagnar och även Mc innan han lägger hjälmen på hyllan. Det blir golf för Gunnar och även där går det bra och man kan med fog säga att Gunnar var en bra amatör. Gunnar blev 71 år och avled hastigt efter en kort tids sjukdom. Jag och ni som följer oss får minnas Gunnar med några bilder ur hans liv som racerförare.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest