Lars Nordahl

Som gammal Lidingöbo blev jag lite intresserad av ett namn som dök upp och som jag inte kände igen. Lars Nordahl, som det visade sig tävlat för SSK i hela 48 tävlingar och med hela 8 heatsegrar, 3 pole. Lars tävlade med en Healey Sprite som enligt folk jag talat med var mycket snabb och det måste ju även föraren varit. Lars tävlade för Lidingö och gjorde även ett framträdande i en mycket ovanlig bil, en Elva MK7. I anmälan står det Helle-Elva vilket torde betyda att Tore Helle, Mannen som byggde den enda Svenska F3:an, Viking och som också vann ett SM-tecken med Conny Ljungfeldt. Helle Elvan hade en Porschemotor och var breddad och ombyggd av Tore Helle. Bästa placering för Lars var en andraplats på Karlskoga 1972. Bilsportarvet har bara en bild av Lars i denna bil så är det någon av er som vill dela med sig av bilder på Lars Nordahl så hör av er.

Text Janne Tromark
Bild ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest