Två skickliga racerförare

När man som jag lever med bilder och ständigt bläddrar i arkiv, både eget och Bilsportarvets, så hittar man ibland guldkorn som väcker minnen till liv. I det här fallet så hittar jag plötsligt två förare som jag känner att jag vill väcka till liv hos er också. Det här var på 90-talets början när jag fortfarande var en del av Team Itchi Ban. Chrille Johansson ville att jag skulle ta några bilder i Växjö av två förare och två bilar. Den ena bilen var en Formel Opel Lotus som Magnus Wallinder skulle köra och den andra en F3:a som Mattias Andersson skulle köra. Den bilen var gul och en Ralt, vilket får mig att tro att det var Linus Lundbergs bil som Picko ägde. Mattias tävlar fortfarande i STCC, tror jag, men Magnus har lagt hjälmen på hyllan. Mattias driver en gokarthall i Linköping tillsammans med sin pappa, gamle racerföraren ”Kindagurkan”. Mattias var över och testade lyckan i USA där han provade Cart, eller Indycar som det heter idag. Mattias var tvåa i F3 SM 93 och även tvåa i Formel Opel Lotus 92 och 93. Magnus Wallinder var Skandinavisk Mästare i Formel Opel 1991 och 92, och Svensk och NM-mästare i F3 1993.

Jag ber att få reservera mig för resultaten men för mig är det viktiga att inte glömma det här båda förarna som gjort avtryck på mig genom sin skicklighet och kanske för sitt trevliga sätt.

Text Janne Tromark
Bilder Janne Tromark och Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest