Freddy Kottulinsky

Jag kan inte låta bli att påminna om denne man som tyvärr inte är med oss längre. Freddy Kottulinsky, Europamästare i Formel Super Vee 1974 och vinnare i den första av Paris-Dakar-rallyn 1980 och som fortfarande rullar på. Idag har man lämnat Afrika. på grund av oroligheter, och valt Sydamerika i stället. Freddy hade många meriter på sitt cv som bland annt SM-Mästare i Formel 3 1966 i en Lotus. Freddy blev då den tredje SM-segraren efter Sven Mattsson och Picko Troberg. Freddy delade under flera år bil med Tommy Brorsson i det historiska långloppet på Nürburgring där paret till slut tog hem vandringspriset efter tre segrar i rad. Vi kommer att minnas Freddy Kottulinsky under lång tid, eller hur?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest