Hans Hillerbrink

För många av oss är Hasse Hillerbrink förknippad med Formel Vee, även om han haft flera stora uppdrag för Svenska Bilsportförbundet och även funnits med i FIA och den historiska delen av motorsporten. Vid årsmötet valdes Hasse in som lekmanna revisor vilket kan låta konstigt med tanke på att han är mer än proffs som revisor med egen byrå. Jag och många med mig ser fram emot att Hasse finns med i hetluften, både på förbundet och på racerbanan.1987 vann Hasse alla tävlingar han körde i Formel Vee och var även RM-mästare i fyra år. Tilläggas ska att Hasse även var SSK-mästare. Sedan ett antal år har vi kunnat se Hasse i en Formel Junior av märket Lotus 20 och även där är det många som mest bakvagnen av hans framfart på både inhemska och utländska banor. 2018 och 2019 vinner Hasse det prestigefyllda Formel Junior mästerskapet Lurani Trophy som väl får anses vara en stor bragd med tanke på de internationella startfält han mötte på banor som Nürburgring, Hockenheim, Zandvoort och Most. Hasse sätter också banrekord för sin klass på samtliga av dessa banor. Jag tror att vi kan vara säkra på en fortsättning och det är bara att lyfta på hatten och säga lycka till!

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv samt Bengt-Åce Gustavsson Racefoto.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest