Reine Wisell

Vi har hunnit fram till 1967 i vår ”kom i håg Presentation” av SM-mästare i Formel 3. Reine Wisell, klingar namnet bekant? En av de unga förare i början av sextiotalet som var med och skapade ett svårslaget gäng av Svenska F3-förare I vårt vinnande gäng där kunde man räkna in Ronnie Peterson, Uffe Svensson, Freddy Kottulinsky med flera. Jag tror ni minns dom alla som drog land och rike runt med sina ombyggda Mercaskåp och en släpvagn. Inte bara runt i Sverige utan hela Europa. Reine var ett av toppnamnen och att SM-Guldet kom 1967 var ingen överraskning. I sin Brabham BT 21 slog han alla och det skulle bli många tuffa fighter, inte minst mellan honom och Ronnie. Det kom inte heller som en överraskning att Reine fick kontrakt med Lotus 1970 då Jochen Rindt förolyckats. Hans bästa placering kom på Watkins Glenn 1970 då han som trea klev upp på pallen. Reine körde totalt 23 tävlingar i F1 i team med Emerson Fittipaldi och slutade tolva i förarmästerskapet. Sitt sista lopp i F1 körde Reine i Sverige på Anderstorp 1974. 1973 vinner Reine på Nürburgring i Team Pierre Robert i en F2:a GRD 273 Ford. Ni som följt Reines karriär vet att han tävlat i historisk racing och även För Chevron som fabriksförare i både F3 och sportvagnar. En färgstark och härlig kille som föddes den 30/9 1941 och som numera bor i Thailand.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest