Dags för Jakriborg Prix

Maj månad står för dörren och då vet vi att nu är säsongen för oss med god smak nära. Den 25 är det dags för gamla favoriter för då körs Jakriborg Prix. För mig med hjärtat i den gamla racingvärlden är det här en högtid av sällan skådat slag för då träffas alla med innehav av gamla klassiska racerbilar för att utanför Lund och Jakriborg för att göra upp. Eldsjälarna bakom detta evenemang är Glenn Billqvist och Magnus Nergaard som tillsammans med likasinnade vänner står för allt praktiskt. I år finns det anledning att glädjas mer än någonsin för då debuterar de yngsta förarna i Jakriborgs historia. De här förarna, Carl och Erik, 22 och 24 år gamla, eller ska vi säga unga. Dom kommer att köra var sin Austin Seven Racer från 1934 och 1927. Båda med 750cc motorer på 50 hkr, så de gamla rävarna får nog se upp. För mig är det roliga att den föryngring som motorsporten saknar, inte minst i historisk racing, kanske står inför någon form av räddning för vem ska ta över när vi lite äldre inte kan fortsätta. Jättekul och till er som aldrig varit och sett detta underbara race, missa inte den 25 maj.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest