Svenskt Sportvagnsmeeting och KAK’s Guldplakett

Äntligen är sommaren här och de gamla traditionerna fungerar åter. Lördag 3 juli får bli en minnesvärd dag för alla sportvagnsentusiaster och alla övriga nördar av bilsport för ett soligt Knutstorp, varmt som tusan, sken i kapp med alla glada människor som äntligen kunde samlas för att titta på god racing. Det blev en fantastisk dag för Bilsportarvet också då KAK syd med ordförande Jakob Laurin och Hans Nordên i spetsen delade ut KAKs Guldplakett till CG Wilke och undertecknad. Detta för vårt arbete med att bevara svensk motorsporthistoria för framtiden. Det ska erkännas att det blev lite tjockt i halsen, inte minst av den uppskattning vi fick av de som samlats runt det hela. CG och jag ber att få rikta ett stort tack till KAK och lovar att vi kommer att fortsätta vårt uppdrag. En rund vandring i depån gjorde mig glad över alla gamla vänner som samlats för att dra igång MSCC SPVM (Svenskt Sportvagnsmeeting) som är en av de verkliga legenderna inom svensk racing. Det hela började 1978, rätta mig om jag har fel, och för mig som är en Knutstorpfan som också varit speaker där ett 20-tal gånger på just SPVM. På plats var Roland Falkenbäck, grundare av gruppen Sportvagnsentusiasterna, med sina båda Alfa Romeo. Gode vännen Glenn Billqvist med en av sina gamla fina bilar som också är en av grundarna av Jakriborg Prix tillsammans med Magnus Nergaard. Det som jag kanske uppmärksammade mest var en stor kram av en av våra kvinnliga förare som jag är svårt förtjust i, Mikaela Månlycke, som självklart hade sin pappa Åke Axelsson med sig, Lotusmannen för sitt brinnande intresse för just Lotus. Tack för en trevlig dag och tack alla vänner önskar jag och min hustru Maggan som också var med och höll i kameran.

Text Janne Tromark
Foto Maggan Tromark och även jag.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest