Visst är det härligt med gamla bilder

Visst är det härligt med gamla bilder? Det är inte så mycket Svensk motorsporthistoria i de här bilderna men jag tycker dom väcker så mycket känslor och minnen, eller hur? Den första bilden visar Mercedes team efter Grosser Preis von Deutschland. Jodå, Mercedes vann, som vanligt skulle man kanske säga, och segern gick det här året 1937 till Rudolf Caracciola. Gubbarna på bilden är från vänster Manfred von Brauchitsch, Alfred Neubauer, Dick Seaman, Hermann Lang och så Rudolf Caracciola. Rudolf satte nytt rekord på Nürburgring med snittfart av 133,2 km/tim. Den andra bilden visar Graham Hill, Jackie Stewart och Steve McQeen efter en tävling. Kan det vara Le Mans? Den tredje bilden visar Rudolf Caracciolas hustru med svenskt påbrå. Alice Trobäck från Vittsjö som blev hustru till Rudolf efter en spännande historia. (Den kan jag berätta mer om vid annat tillfälle) Alice får bli anledning och koppling till Sverige så ger hon legitimitet till bilderna.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest