Stig-Olov ”Stecka” Walfridsson

I vår rallyvärld finns många stora talanger. Både i nutid och i dåtid. En av de stora talangerna från dåtid får vi väl kalla Stig-Olov ”Stecka” Walfridsson. Stecka la hjälmen på hyllan efter 2013 års säsong. Stecka kunde då se tillbaka på en smått imponerande karriär som omfattade både rally och rallycross. Det blev hela sju SM-Guld i Rally och 5 SM-Guld i Rallycross. S-O kommer från Torsby i Värmland men bor numera i Karlstad med sin familj men engagemanget i motorsporten finns kvar, det vet vi och familjen är stor så vi kommer nog att få se och höra av S-O i framtiden. Stig-Ove och kompisen Kenneth Bäcklund var under ett antal år fabriksförare för Mitsubishi och där kom också framgångarna. 2013 som var final för tävlandet var han 4:a i EM och 5:a i Österrike. 2009 Vann han EM-deltävlingen i Höljes. Listan på framgångar kan göras lång men de flesta rallyfans känner sin ”Stecka” Walfridsson och många av oss kommer att minnas honom för lång tid framöver.

Text Janne Tromark
Bilder ur vårt arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest