Bengt Söderström en ”Unsung hero”

Man brukar säga ”Unsung heroes” och en av våra stora stjärnor är Bengt Söderström. Bilsportarvet vill gärna minnas Bengt, som gick bort den 24 augusti 2002 och det med några bilder från hans smått enastående karriär. Jag tror att bilderna talar för sig självt men om ni glömt så segrade Bengt i Svenska Rallyt och RAC Rallyt samt blev han Europamästare i rally 1967. Något som bara han och Gunnar Andersson ,Tom Trana, Lillebror Nasenius och Harry Källström gjort. Bengt var fabriksförare för Ford och många av oss lite äldre minns hans framfart i bland annat Lotus Cortina. En av de som var co-driver för Bengt var Gunnar Palm som ni kan se på flera av bilderna. En bild är från RAC Rallyt där Bengt segrade och bilden visar honom tillsammans med Pat Moss-Carlsson och hennes co-driver Elisabeth Nyström och så Gunnar Palm. Året är 1966.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest