Racersportvagnar

Racersportvagnar är som Formelbilar. Byggda enbart för tävlingsbruk och vad beträffar bilarna på bilden, Sports 2000, så är de något av stommen i denna kategori. Sports 2000 byggdes från mitten av 70-talet fram till 1990. Vår egen Le Mans vinnare Stanley Dickens var även Europamästare i Sports 2000. Vi har haft många framstående förare i den här klassen som Leif Lindström, Ingvar Carlsson och Hasse Edvinsson för att nämna några. Jag träffade Hasse för en tid sedan när Tommy Brorsson fyllde 70 år och Hasse var sig lik. Vi som alltid gillat denne snabbe man saknar honom och när en förhoppning att han kommer tillbaka, kanske i historisk racing. På de båda åkbilderna jagar Hasse dansken Torkild Thyrring.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest