42 år sedan Sverige förlorade sin ikon, Ronnie Peterson

Idag är det 42 år sedan Sverige förlorade sin ikon, Ronnie Peterson, vid den tragiska kraschen på Monza. Det finns nog ingen Svensk som inte minns den här olyckan och många har minnen av Ronnie. Bilsportarvet vill få er att minnas denne smått otrolige man som har haft en stort betydelse för vårt motorsportintresse. Själv minns jag att jag satt nere i södra Skåne på en bondgård inbjuden efter en jakt där vi samtliga samlades runt TV:en för att titta på Ronnie. Först dagen efter kom den sorgliga bulletinen att Ronnie gått bort i sviterna av den svåra olyckan. Låt oss minnas Ronnie och hans älskade Barbro med några bilder ur vårt arkiv. Tänd gärna ett ljus för det ska jag göra.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest