Anders Kulläng

Vi minns en av våra stora rallyikoner som tragiskt omkom i en drunkningsolycka den 28 februari 2012 i Thailand. Anders Kulläng, som blev 68 år var en populär kille i rallykretsar och hans bortgång blev en stor förlust för alla rallyfans. Det hela startade med en rallyseger i Jämtrallyt 1972 i en Opel och så fortsatte karriären med många segrar där det han kanske värderade mest var segern i Svenska Rallyt 1980 i en Opel Ascona 400. Ett tretton år långt samarbete med Opel gav Anders de största framgångarna. Ofta tillsammans med Bruno Berglund. Anders bästa år i Rally VM var 1980 då Bruno och Anders slutade som femma. Kulläng var en tuffing och många minns hans krasch med en buffel där Opeln inte såg för rolig ut men värre blev det för buffeln. Det finns många stories om denne glade och rolige man som tyvärr inte finns med oss längre.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest