Så har han gjort det igen

Så har han gjort det igen! Magnus Ahlqvist köpte för en tid sedan den Stanguellini Formel Junior som funnits i Sverige i många år. Om jag minns rätt så ägde Lasse Bjur den här bilen och sedan Peo Zetterström. Under Peos tid hade jag möjligheten att provköra bilen på Skarpnäck vilket var en upplevelse. Skicket var väl inte det bästa men i Magnus händer så vet ni vad som händer. Hur transporterar man bäst en sådan här lite racerbil? Jo, om man heter Magnus så bygger man en transportbil med look från den tidens förare och hur de transporterade sina bilar. Donatorn är en Fiat 1100 T2 från 1961 och resultatet är av allra bästa märke, eller hur? Många fans av historisk racing kommer att få se bilen (bilarna) under sommaren. Velodromloppet är nog ett säkert ställe då RHK kör sitt årliga race på Gelleråsbanan.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest