Conny Ljungfeldt

Vi har hunnit fram till vår nionde SM-vinnare i Formel 3. Om ni undrar hur jag räknar så är det så att Ronnie Peterson, Torsten Palm och Conny Andersson har tagit två SM-titlar var. Det har vår nionde förare också gjort för åren 1975 0ch 76. Föraren är Conny Ljungfeldt som många av er som gillar standardbilar vet vem det är. Men Conny har alltså även han två SM-Guld i Formel 3. År 1975 tävlar, och även 76, Conny för Rotel Racing i en March 753 med Toyota/Novamotor. En tvåliters motor som nu var den de flesta använde. Conny byter året därpå till den av Tore Helle konstruerade Viking THIA. Även den med samma typ av motor som året innan. Det byggdes inte så många av den här bilen och kvar vet jag att Greger Pettersson i Halmstad äger en som finns i hans museum. Jag tror det byggdes tre bilar, rätta mig om jag har fel. Rotel Racing hade två Viking i teamet. Kanske kan ni berätta för mig var de andra finns. Spännande och kul Svensk motorsporthistoria att spara för framtiden. För dom som inte vet, så är Conny son till Bosse Ljungfeldt, även kallad ”Kungens Kurir” men som tyvärr gått ur tiden.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest